Onderwijs

De ervaringen die wij in onze eerste levensjaren opdoen, zijn van groot belang voor de rest van onze ontwikkeling. Aan goede kleuterscholen is in Zuid-Tanzania een gebrek. Dat gebrek zie je terug in de ontwikkeling van mensen. Zo laat ruimtelijk inzicht vaak te wensen over. Wij groeien op met kleuren en vormen om ons heen, leren dat een driehoekig blokje in een driehoekige opening past en een vierkant blokje niet. Zij niet. Sinds de oprichting in 2009 hadden we de wens een project te ondersteunen op het gebied van onderwijs. Goed onderwijs is de basis van zelfredzaamheid.

“Geef je iemand een vis, dan geef je voedsel voor één dag. Leer je iemand vissen, dan voed je diegene voor de rest van het leven!”

De ervaringen die we in onze eerste levensjaren opdoen zijn van groot belang voor de rest van onze ontwikkeling. Onderwijs is een belangrijke schakel naar een zelfredzame toekomst. En deze droom kwam op ons pad en hierin hebben we geïnvesteerd.

Good Shepherd Kleuterschool
De ervaringen die we in onze eerste levensjaren opdoen zijn van groot belang voor de rest van onze ontwikkeling. Onderwijs is een belangrijke schakel naar een zelfredzame toekomst. Aan goede kleuterscholen is in Zuid-Tanzania een gebrek en daar hebben wij in geïnvesteerd. Lees meer.