Bestuur en vrijwilligers

Monique Derrez

Ik ben Monique Derrez. In 2008 heb ik mijn hart aan de mensen in Tanzania verloren. Ik heb me toen voor de eerste keer naar Tanzania laten uitzenden door een Belgische organisatie om daar op vrijwillige basis als fysiotherapeute – mijn oorspronkelijke beroep – te gaan werken in het St. Joseph Hospital, een missieziekenhuis in het dorpje Peramiho, Zuid-Tanzania.

Van 2008 tot en met 2010 heb ik me jaarlijks laten uitzenden door het AZV. Tijdens deze uitzendingen heb ik mij voornamelijk gericht op kennisoverdracht aan de plaatselijke fysiotherapeuten, het geven van lessen aan het ziekenhuispersoneel, gaf ik les op de verpleegstersopleiding en ben ik beleidsmatig actief geweest.

Maar er was meer nodig dan vier weken per jaar een helpende hand. Daarom heb ik in 2009 Stichting Peramiho opgericht. Uiteindelijk ben ik als vrijwilliger gestopt bij het AZV en als vrijwilliger van Stichting Peramiho verder gegaan.

Vanwege landelijke bezuinigingen in de gezondheidszorg in 2006 heb ik het roer omgegooid en ben ik gaan werken voor de overheid. In januari 2018 heb ik het roer nog een keer omgegooid. Ik heb mijn vaste baan bij de gemeente Weert opgezegd, en heb mijn voorzitterschap ik geruild voor die van projectleider en ben toen voor de stichting aan de slag gegaan om een omslag te realiseren van het institutionaliseren van kinderen in weeshuizen naar een Family Based Care model: van Tehuis naar Thuis via ons project ‘Watoto kwanza (Swahili voor ‘Children first’). Lees hier meer over het project. In 2019 heb ik de rol van projectleider weer ingeruild voor die van onbezoldigd voorzitter en hebben we de naam van de stichting veranderd in een meer internationale naam: Dutch Tanzania Foundation.

Ik heb mijn motto geleend van Gandhi: “wees de verandering die je wilt zien in de wereld”. Help je mee?

Gaby Stemkens-Wijers

Ik ben Gaby Stemkens-Wijers, getrouwd met Jos en trotse moeder van onze dochter Nora en zoon Ivar. We wonen in Neer. Ik heb een enorme passie voor reizen. Het reizen zelf, maar ook het lezen en schrijven over reizen vind ik leuk. Verder hou ik van een goed boek en lekker eten en drinken in goed gezelschap. Door het vele reizen heb ik al heel wat van de wereld gezien, ook dat mensen het niet overal even goed hebben. Ik ben zeer geïnteresseerd in andere culturen en kan enorm genieten van de natuur.

Ik heb bijna 25 jaar in de financiële sector gewerkt. Na al die jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden. Ik ben nu werkzaam als adviseur communicatie bij woningcorporatie Woonwenz in Venlo-Blerick.

De andere twee bestuursleden van de stichting ken ik vanuit mijn vorige baan. Bevlogen mensen die een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Dat past bij mij. Ik heb de afgelopen jaren heel wat kennis en ervaring opgedaan bij een grote foundation. Helaas stopte die vrijwilligersfunctie bij het wisselen van werkgever. Maar daardoor vind ik het nu wel extra leuk om die kennis en ervaring nu wat concreter in te zetten voor de stichting. Als reizende moeder vind ik het immers heel belangrijk dat kinderen overal ter wereld de kans krijgen op een zo goed mogelijk leven. Rekening houdend met hun cultuur en de economische situatie in het desbetreffende land. Er is voldoende werk aan de winkel, aan de slag!

Natasja Driessen

Ik ben Natasja Driessen, getrouwd met Remi en trotse moeder van onze zoon Sten en samen wonen we in Herten. Energie krijg ik van mijn gezin, lekker eten, wandelen, lezen, muziek luisteren, goede gesprekken en koken voor familie en vrienden. Daarnaast is mijn passie mensen helpen! Vanuit die passie heb ik ook voorzitter Monique en de stichting leren kennen.

Ik ben de trotse eigenaar van mijn bedrijf Belief! Financiële Planning en Vermogensadvies.
Na ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector begon het bij mij te knagen. Een onbestemd gevoel dat er meer moest zijn, dat ik niet al mijn talenten gebruikte. In mijn hart wilde ik ondernemen, levens veranderen, impact maken, de wereld mooier maken, mensen helpen, doen waar IK in geloof en mijn hart volgen. Ik zegde mijn baan op en richtte mijn bedrijf op. Ik ben gespecialiseerd inkomens- en vermogensplanner en zorg voor inzicht in de financiële situatie van mijn klanten.

Monique leerde ik kennen tijdens een netwerkbijeenkomst. Zij had een vergelijkbaar verhaal. Ook zij had het prima voor elkaar, maar ook bij haar begon het te knagen. Ze stond op het punt haar baan op te zeggen om ook de wereld een beetje beter te maken. Het klikte meteen, we hadden een gezamenlijke passie. Door mijn gesprekken met Monique ben ik betrokken geraakt bij de stichting. Toen Monique mij vroeg om toe te treden tot het bestuur vond ik dit een grote eer. Graag zet ik mijn kennis en achtergrond in om de stichting te helpen zich in te zetten voor de kinderen die het verdienen om in een gezin op te groeien!

Jenneke Gommans

Ik ben Jenneke Gommans-Rooijakkers, getrouwd met Gerard en moeder van twee inmiddels volwassen dochters, Lisanne en Simone. We wonen op een boerderij in Beringe, Noord Limburg.
Mijn man heeft altijd een melkveebedrijf gehad, en omdat koeien nu eenmaal zeven dagen per week gemolken moeten worden, zat reizen er toen niet in. Enkele jaren geleden hebben we de koeien de deur uitgedaan en is er eindelijk tijd om te gaan reizen.

We hebben sindsdien al diverse landen in Afrika bezocht, waaronder Tanzania, Namibië, Zuid-Afrika en recentelijk nog Oeganda. We zijn verliefd geworden op Tanzania, de puurheid van de mensen, de overweldigende natuur en cultuur.  Als er iets op TV is over Tanzania krijg ik altijd kippenvel en een heel apart gevoel. Voor mij het teken dat ik hier toch iets mee moest gaan doen. In mei 2020 zag in een interview met Monique Derrez. Ze vertelde over de stichting en dat sprak me zo aan, dat ik de stoute schoenen heb aangetrokken en heb contact met haar gezocht. Tijdens ons eerste gesprek vertelde ze met grote passie over de doelen die de stichting nastreeft. Omdat ik hier volledig achtersta zet ik me als vrijwilliger hier vol overtuiging en met plezier voor in.