01 mei 2016 – De nieuwe bedden en matrassen zijn gearriveerd

Op 20 april jongstleden zijn de nieuwe ziekenhuisbedden, matrassen en lakens besteld bij de firma MSD in Iringa, Tanzania. Onze voorzitter Monique was er bij. Samen met Sr. Elisabeth en Sr. Hildegard heeft ze hiervoor zo'n 520 kilometer gereden en daarvoor totaal 8 uur in de auto gehobbeld. Maar dan krijg je wel wat: nieuwe bedden bekijken, uitproberen en bestellen. Want vooral het zien en uitproberen is niet onbelangrijk hier in Tanzania.

De levertijd zou ongeveer 2 weken zijn. Maar ruim binnen deze twee weken zijn de bedden, matrassen en lakens vandaag gearriveerd!

Ziekenhuisbedden worden afgeleverd 1 20160501_105812

Lokale economie
We hebben als Stichting Peramiho de visie dat we zoveel mogelijke de lokale economie in Tanzania steunen. Dat betekent dat we in eerste instantie geen dingen vanuit Nederland mee naar Tanzania nemen of opsturen. In iedere geval geen dingen die daar te koop zijn, zoals deze ziekenhuisbedden.

Daarnaast hebben we als visie dat als je iets meeneemt je ook in continuïteit moet voorzien. Met andere woorden, wat als de spullen op zijn of wat als ze stuk zijn? Hoe krijgen ze dan weer nieuwe of wie gaat het repareren? Door de bedden in Tanzania te kopen, hebben we hierin voorzien.

Filmpje van het bestellen van de nieuwe bedden
Monique heeft van het bestellen een kortfilmpje gemaakt. Dit filmpje is hieronder te bekijken.

Bijna
De renovatie en verbouwingswerkzaamheden zijn grotendeels afgerond. Als dit klaar is kunnen de nieuwe ziekenhuisbedden geplaatst worden. We hopen dat dit ergens volgende week zal plaatsvinden.

SAHC Bedden 11 SAHC Bedden 20 SAHC Bedden 19 SAHC Bedden 22

Kosten
Een nieuw ziekenhuisbed (inclusief matras en beddengoed) kost in Tanzania 602.500 Tanzaniaanse Shilling. Dat is tussen de €250,- en €300,- (afhankelijk van de wisselkoers).

Met speciale dank aan
De aanschaf van de bedden is mede mogelijk gemaakt door Stichting Wilde Ganzen.

Reageren is niet mogelijk