11 mei 2015 – Ruim €4300,- ontvangen van Rabo Share4More

Logo Share4MoreRabo Share4More, het goede doelenfonds van Rabobank medewerkers, steunt ons nieuwe project met €4330,-. Het geld wordt gebruikt voor het opleiding van het vaste personeel van het St. Anna’s Health Centre, een klein ziekenhuis in Zuid-Tanzania. Hiermee worden keizersneden in noodsituaties mogelijk. De opleidingen zijn onderdeel van een groter project: het opzetten van een operatiekamer.

Rabo Share4More
Gaby Stemkens–Wijers, medewerker van Rabobank Weerterland en Cranendonck, droeg Stichting Peramiho aan. Gaby: “Ik ben donateur én ambassadeur van Rabo Share4More. Via Share4More kunnen (oud)medewerkers van de Rabobank kleinschalige projecten steunen op het gebied van educatie en watervoorziening. Het was ons initiatief om in gesprek te gaan met het bestuur van Stichting Peramiho om te kijken of we een project konden ondersteunen. We hebben Stichting Peramiho leren kennen via de Spinn-inn Marathon ’24 uur voor Peramiho’, een evenement dat de stichting jaarlijks organiseert om geld op te halen.”

Verbinden van mensen in Tanzania én in Weert
Gaby vervolgt: “Niet alleen helpen ze mensen in een derdewereldland, maar met hun fundraising activiteiten verbinden ze ook mensen in de Weerter samenleving. We doen al jaren met twee teams van Rabobank Weerterland en Cranendonck mee met deze Spinn-inn Marathon. Ook tijdens de lustrum-editie op 6 en 7 november aanstaande, nemen we weer met twee teams deel. De sfeer en de saamhorigheid die daar ontstaat is geweldig, daar wil je gewoon bij horen.”

Sr. Scholastica Moeder in ziekenauto St. Anna's Health Center Uwemba

Verbouwen, inrichten, opleiden en trainen
Het project betreft niet alleen het bekostigen van de opleidingen van het vaste personeel. Het gehele project omvat de bijbehorende verbouwingskosten, de inrichting van de operatiekamer, de aanschaf van apparatuur. Daarnaast behoort ook het organiseren van missies vanuit Nederland tot het project. Deze missies zorgen voor professionele kennisoverdracht.

Het grote project
Zwangere vrouwen komen vaak weken of maanden voor de uitgerekende datum naar het ziekenhuis. Ze wonen te ver weg om anders op tijd voor de bevalling in het ziekenhuis te zijn. Maar ook in de relatief veilige omgeving van een ziekenhuis verloopt een bevalling niet altijd volgens het boekje. Een keizersnede is dan vaak nodig om moeder en/of kind te redden. Omdat keizersneden nu niet mogelijk zijn worden vrouwen in een noodsituaties met een tot ‘ambulance’ omgetoverde jeep vervoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht, 45 kilometer verderop. Daarvan is 23 kilometer onverharde weg. In de regentijd kan de reis oplopen tot meer dan drie uur. Veel vrouwen en baby’s overleven deze reis niet. Door het opzetten van een operatiekamer en het opleiden van het personeel worden keizersneden mogelijk en daarmee worden vele levens gered.

Rabobank Foundation
Share4More maakt formeel deel uit van de Rabobank Foundation, maar heeft een eigen medewerkers adviescommissie en toekenningsbeleid. Inmiddels zijn ruim 6.000 Rabobankmedewerkers donateur. Maandelijks wordt een bijdrage van €4,- van hun salaris afgeschreven. De Rabobank Groep verdubbelt dit bedrag. De totale donatie komt 100 procent ten goede aan de projecten. Donateurs kunnen zelf projecten aandragen. De betrokkenheid van medewerkers is een belangrijke voorwaarde voor een donatie aan een project. Dit maakt Rabo Share4More een uniek goed doel.

Reageren is niet mogelijk