14 mrt 2015 – Het verhaal achter het gezicht

Wie is het jongetje die onderaan elke pagina staat?

steunons afbeelding

Emmanuel Mgaya
Zijn naam is Emmanuel Mgaya. Geboren op 11 november 2011 in het St. Anna’s Health Center en woonachtig in Uwemba. Hij is 3 jaar oud en is een van de vele kinderen die gebruik maakt van de gezondheidszorg en de consultatiemogelijkheden van de kliniek.

Emmanuel heeft (nog) geen broertjes en zusjes. Zijn vader heet Benedict Mgaya en is geboren in 1988. Hij verdient de kost als boer, maar werkt daarnaast ook als nachtwaker op een plantage. Zijn moeder heet Rosaria Nyika. Zij is geboren in 1991. Ze werkt als een naaister en net als haar man werkt ze ook op het land. Zijn ouders werken hard om Emmanuel een betere toekomst te kunnen geven.

Monique en baby
De herkenbaarheid van een bedrijf of een stichting wordt beïnvloed door een logo of door een gezicht. Sinds de oprichting van Stichting Peramiho was ons beeldmerk een foto van Monique met een baby uit Tanzania. Deze stond afgebeeld op alle communicatiemiddelen. Inmiddels hebben we naamsbekendheid gekregen en hebben we bewezen een stabiele betrouwbare stichting te zijn.

Nu we toe waren aan een nieuwe website werd het ook tijd voor een nieuw logo, tijd voor een nieuw gezicht.

Spinn-inn Marathon 2014
Voor de opmaak van communicatiemiddelen rondom de Spinn-inn Marathon 2014 waren we op zoek naar een gezicht. Een gezicht dat centraal stond voor ons motto ‘elk kind telt’. Het motto dat centraal staat voor ons nieuwe project: de inrichting van een operatiekamer in het St. Anna’s Health Center, de moeder-kind kliniek waar we ons voor inzetten.

We leverden onze grafische vormgeefster Angelique Peeters, van PID & Design, meerdere foto’s aan. Foto’s van kinderen die we zelf hadden ontmoet en waar we mee hadden gespeeld toen we in het St. Anna’s Health Center waren in mei 2014. Angelique zocht uit alle door ons aangeleverde foto’s de volgende foto uit.

SONY DSC

LOVE
Ze koos deze foto omdat het kind je recht aankijkt met zijn prachtige grote bruine kijkers en omdat op zijn jasje het woord ‘Love’ stond. Zoals je op de foto hieronder kunt zien. Een prachtig gezicht voor op de flyer.

SONY DSC

Zo gezegd, zo gedaan. Het kind verscheen niet alleen op de flyers.

Het kind verscheen ook in het promofilmpje van de Spinn-inn, in de videoclip van 'Geftj eur hert', op het hoesje van de DVD, op de grote poster op de bus en hij krijgt een plek op de nieuwe website. Maar wie is hij? Je gaat niet zomaar een kind ‘gebruiken’ waarvan je niet weet wie hij is.

Het verhaal achter het gezicht
We hebben Sr. Hildegard, voor de Spinn-inn Marathon, gevraagd uit te zoeken hoe het kind heet en waar hij vandaan komt. Sr. Hildegard is op zoek gegaan en heeft informatie voor ons verzameld. Toen ze naar Nederland is gekomen voor de Spinn-inn Marathon 2014, heeft ze foto’s meegebracht van het kind, zijn ouders en zijn huis. Eindelijk het verhaal achter het gezicht!

Hieronder zie je enkele foto's van Emmanuale met zijn ouders en zijn huis.

IM000451.JPG   IM000459.JPG   IM000457.JPG   IM000453.JPG

Reageren is niet mogelijk