14 oktober 2015 – Wegens groot succes ‘Weert aan tafel’ 2015

Wegens groot succes ‘Weert aan tafel’ ook in 2015
Het culinaire Weerter evenement ‘Weert aan tafel’ wordt wegens het succes in 2013 en 2014, ook in 2015 georganiseerd. En wel op vrijdag 27 november aanstaande. Ook dit jaar is Lidl weer de hoofdsponsor van dit smakelijke initiatief voor het goede doel.

Vorig jaar aten 120 personen mee met ‘Weert aan tafel’. “Lang hebben we er daarom ook dit jaar niet over hoeven nadenken. Na het succes van 2013 en 2014 konden we gewoon geen nee zeggen tegen editie 2015” zeggen de organisatoren Monique, Monique en Thamara.

Eten verbindt
Het doel van ‘Weert aan tafel’ is om mensen met elkaar te verbinden door middel van een gezellige culinaire avond. Samen eten verbindt mensen met elkaar en draagt bij aan saamhorigheid en vriendschap. De verbindende factor tussen alle huishoudens en tafels is dat overal één en hetzelfde menu klaar wordt gemaakt. Het menu is samengesteld door Thamara.

Weert aan tafel 2015 Monique en Monique in Beddy 2 Weert aan tafel Monique en Monique in Beddy

Hobbykoks gezocht die gratis willen eten
Monique, Monique en Thamara zijn op zoek naar hobbykoks die graag willen koken. Iedereen uit Weert en Nederweert kan meedoen. Je hoeft geen keukenprins of -prinses te zijn om er toch een bijzondere avond van te maken. Daarnaast wordt vooraf een instructieavond georganiseerd waarin Thamara uitleg geeft over het menu, in haar nieuwe zaak Mood. Per deelnemend adres wordt een gratis boodschappen- en wijnpakket ter beschikking gesteld. Dit pakket worden persoonlijk door Monique en Monique bij de hobbykoks thuis afgeleverd.

Wie uitnodigen
De hobbykoks kunnen zelf mensen uitnodigen of er voor kiezen om onbekenden bij hen aan tafel te laten aanschuiven. “In de voorgaande jaren waren er hobbykoks die hun tafel beschikbaar stelden voor gasten die ze niet of nauwelijks kenden. Eters die graag nieuwe mensen willen leren kennen, worden dan bij iemand aan tafel geplaatst die ze nog niet kennen. Een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen en daar zijn leuke vriendschappen uit ontstaan.” vertellen Monique en Monique.

Maar kiest de hobbykok er voor om zelf mensen uit te nodigen, dan hopen de organisatoren dat niet alleen familie en/of vrienden worden uitgenodigd. ”We stimuleren de hobbykoks ook om eens te denken aan de mensen die je wekelijks ziet maar waar je nog nooit de tijd voor hebt gehad om ze beter te leren kennen” vult Thamara aan.

De gast betaalt een bijdrage van €40. Dat is inclusief het driegangendiner, een wijnarrangement, koffie en thee en verrassende extra’s. De hobbykok eet gratis mee als beloning voor het koken. De opbrengst komt geheel ten goede aan onze projecten.

eten08 Collage menu eten11

Andere sponsoren
De organisatoren zijn blij dat ook dit jaar naast de Lidl ook andere lokale ondernemers hun initiatief weer omarmen. Zo wordt ‘Weert aan tafel’ ook mogelijk gemaakt door Wijnhuis Weert, Kaas en Ko en IJssalon Bacio. Ook ‘MET talent’, een leerwerktraject voor mensen met een beperking, doet weer mee en bakt heerlijke lekkernijen.

Aanmelden
Ben jij die hobbykok die graag kookt of ben je die persoon die graag lekker aanschuift aan tafel? En steun je ook nog eens graag het goede doel? Stuur dan een mail naar weertaantafel@live.nl of meld je aan via de website www.weertaantafel.wix.com/weertaantafel.

Meer info en website
Kijk voor meer info op de website van Weert aan tafel: http://weertaantafel.wix.com/weertaantafel

Reageren is niet mogelijk