15 april 2019 – Jaarverslag 2018


Sinds de oprichting in 2009 hebben we projecten ontwikkeld op basis van lokale behoeften. Wat geven mensen ter plaatse aan nodig te hebben, en niet op basis van wat wij in Nederland denken dat zij nodig hebben. In het verleden hebben we waterputten, een kleuterschool en zelfs een operatiekamer gebouwd. Tevens hebben we materialen en opleidingen gefinancierd. Want hardware zonder software heeft geen zin.

Maar 2018 was een jaar met een andere aanpak.

Voor 2018 hadden we geen fysiek te bouwen project als doel, maar een visie waar we een omslag in denken en handelen met betrekking tot weeshuizen mee wilden realiseren. Sinds de oprichting in 2009 ondersteunen we twee weeshuizen. En we dachten hiermee kwetsbare kinderen te helpen. Echter in augustus 2017 kregen we hierover een ander inzicht. Wij leerden toen dat er een veel betere manier is voor deze kinderen om in op te groeien: in een gezin.

En daar hebben we ons in 2018, met het ons project ‘Watoto kwanza’ voor ingezet. Een project gericht op bewustwording om zo een omslag te realiseren van het institutio­nalisering van kinderen naar een ‘Family Based Care’ model. Hoe we dat in 2018 hebben vormgegeven en de vele stappen die we hebben gezet, beschrijven we in ons Jaarverslag 2018.

Wij bedanken iedereen voor hun inzet, op welke manier dan ook. Want zonder hulp realiseren wij geen projecten. We hopen ook in 2019 weer op jouw steun te mogen rekenen. Alvast bedankt.

Bestuur Stichting Peramiho - april 2019

Reageren is niet mogelijk