19 mei 2016 – Bezoek aan de kleuterschool in Mji Mwema

Monique en Leon bij naambordje kleuterschool - mei 2016 Leerling kleuterschool - mei 2016 Twee leerlingen kleuterschool - mei 2016 Leerling kleuterschool - mei 2016 leerling kleuterschool - mei 2016

Monique en Leon hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Good Shepherd kleuterschool in Mji Mwema, Songea. Deze kleuterschool hebben we als Stichting Peramiho meegefinancierd. De school is in 2014, na een bouw van ruim 2 jaar, van start gegaan.

Wat begon met één klein klasje van 10 leerlingen is in twee jaar uitgegroeid tot een school met 88 leerlingen. Een groot aantal leerlingen van de allereerste kleuterklas is inmiddels doorgestroomd naar de lagere school. En ook deze eerste lagere schoolklas is van gestart gegaan op ‘onze’ school. Dit per 1 januari 2016, want een schooljaar loopt hier van januari tot december.

Monique en leerling kleuterschool - mei 2016 Leon en leerling kleuterschool - mei 2016 Lagere school klasje - mei 2016 Kinderen in de eetzaal - mei 2016 Monique, Leon en kinderen met groepselfie

Het ligt in de planning om in de toekomst naast de kleuterschool een lagere school te bouwen. Het grondstuk is al in het bezit van de nonnen en bij de bouw van de eetzaal en de keuken is hier al rekening mee gehouden.

Op dit moment is er nog voldoende ruimte in de kleuterschool om nog een lagere schoolklas te huisvesten.

Wil je lezen over de bouw van de kleuterschool, klik dan hier.

Reageren is niet mogelijk