20 oktober 2017 – Kleuterschool ruim 3 jaar later

In augustus 2017 heeft onze voorzitter Monique de Good Shepherd kleuterschool in Mji Mwema, Songea bezocht. Deze kleuterschool hebben we samen met de Missionary Benedictine Sisters uit Peramiho gebouwd. Met de Duitse stichting ‘Ein Herz für Kinder’ als co-financierder.

In januari 2014 gingen de eerste 6 kinderen van start. Nu anno augustus 2017, ruim 3 jaar later, heeft de school 113 kinderen, onder begeleiding van zes leraren.

Van haar bezoek maakte Monique onderstaande korte videorapportage.

Korte historie
Eind 2011 zijn we gestart met de bouw van de school. 15 mei 2014 is de school officieel ingezegend en geopend maar in januari 2014 zijn de eerste 12 kinderen al van start gegaan. Een schooljaar in Tanzania loopt van januari tot en met december.

Maar kleine kinderen worden groot en zo is in januari 2016 een eerste klas lagere school gestart en sinds januari 2017 een tweede klas lagere school.

Nu ruim 3 jaar later heeft de school 113 kinderen, onder begeleiding van zes leraren:

  • 74 kinderen op de kleuterschool;
  • 28 leerlingen in de eerste klas lagere school en
  • 11 in de 2e klas.

Het streven is om in de toekomst een losstaande lagere school te bouwen. Bij de aankoop van de grond en de bouw en grootte van de keuken en eetzaal is daar destijds al rekening mee gehouden. Voorlopig kunnen de lagere school klassen nog worden ondergebracht in het gebouw van de kleuterschool. Dit gebouw heeft haar maximale capaciteit nog niet gebruikt.

Onderstaande video is in 3 minuten een samenvatting het hele bouwproces van ruim 2 jaar.

Wil je lezen over de bouw van de kleuterschool, klik dan hier.

Reageren is niet mogelijk