21 april 2016 – De nieuwe bedden zijn besteld

SAHC Bedden 11 SAHC Bedden 20 SAHC Bedden 19 SAHC Bedden 22

Je moet er iets voor over hebben om nieuwe ziekenhuisbedden te bestellen in Tanzania. Op 20 april ging voor Monique om 4 uur de wekker, heeft ze zo'n 520 kilometer gereden en daarvoor totaal 8 uur in de auto gehobbeld. Maar dan krijg je wel wat: nieuwe bedden bekijken, uitproberen en bestellen. Vooral het zien en uitproberen is niet onbelangrijk hier in Tanzania.

Eindelijk was het zover
Na lang wachten zijn eindelijk de nieuwe ziekenhuisbedden besteld voor het St. Anna's Health Centre in Uwemba, Zuid-Tanzania. De renovatie en verbouwingswerkzaamheden zijn grotendeels afgerond en dus is het nu tijd voor de nieuwe bedden. De verwachte levertijd is twee weken. Of dat gaat lukken? We zullen het zien: TIA (This is Afrika). Onze voorzitter Monique heeft de nieuwe bedden gisteren al getest en goedgekeurd.

Lokale economie
We hebben als Stichting Peramiho de visie dat we zoveel mogelijke de lokale economie in Tanzania steunen. Dat betekent dat we in eerste instantie geen dingen vanuit Nederland mee naar Tanzania nemen of opsturen. In iedere geval geen dingen die daar te koop zijn, zoals deze ziekenhuisbedden.

Daarnaast hebben we als visie dat als je iets meeneemt je ook in continuïteit moet voorzien. Met andere woorden, wat als de spullen op zijn of wat als ze stuk zijn? Hoe krijgen ze dan weer nieuwe of wie gaat het repareren? Door de bedden in Tanzania te kopen, hebben we hierin voorzien.

Kosten
Een nieuw ziekenhuisbed (inclusief matras en beddengoed) kost in Tanzania 602.500 Tanzaniaanse Shilling. Dat is tussen de €250,- en €300,- (afhankelijk van de wisselkoers).

Met speciale dank aan
De aanschaf van de bedden wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Wilde Ganzen.

Bekijk hieronder het filmpje van de nieuwe bedden

Reageren is niet mogelijk