28 december 2016 – To bønder til Nordkapp – Noordkaap Challenge 2016

tbtn-3 tbtn-9 tbtn-6 tbtn-16

To bønder til Nordkapp, ofwel ‘twee boeren naar de Noordkaap’. Zo heet team 131 dat op 7 december 2016 vertrok naar de Noordkaap, een tocht van 7.200 kilometer voor het goede doel. Team 131 bestond uit Frank van Mierlo uit Budel, Jack Hendrix uit Weert en Knut, hun Volvo. Onze stichting is één van de goede doelen waar ze voor hebben gereden. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Noordkaap Challenge rijden voor het goede doel
Dit jaar vond de zesde Noordkaap Challenge plaats. De Noordkaap Challenge is een jaarlijkse uitdaging van 7.200 kilometer. De challenge ontstond ooit als alternatief voor de Amsterdam Dakar Challenge. Het idee is om in een auto met winterbanden te stappen en in dertien dagen tijd naar de Noordkaap en weer terug te rijden. Het is daarbij de bedoeling om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Serious Request-actie van 3FM. Maar Frank en Jack wilden daarnaast ook graag lokale goede doelen steunen. Ze kozen daarbij voor onze stichting en voor Stichting Schepenhuis Budel.

Het vertrek was op woensdag 7 december 2016 vanaf het Mediapark in Hilversum waarbij zij onder grote belangstelling rond 07.30 uur met 59 teams vertrokken. Op maandag 19 december 2016 zijn Jack en Frank rond 16.30 uur weer veilig en vol prachtige verhalen en herinneringen teruggekeerd in Breda, waar in 2016 het Glazen Huis van 3FM stond.  Een groep van ongeveer 30 personen, waaronder Leon van Enckevort en Monique Caris namens de Stichting Peramiho, waren met een speciaal ingerichte bus, de ‘Party-bus’, naar Breda gereisd om de twee helden feestelijk te ontvangen.

tbtn-8 tbtn-5 tbtn-1 tbtn-7

Eigen website en Facebookpagina
De belevenissen van Jack en Frank waren te volgen via hun website en een eigen Facebook-pagina. Op die manier hebben ze vele belangstellenden op de hoogte kunnen houden van alles dat zij gedurende die 13 dagen hebben meegemaakt. Daarnaast lieten zij via prachtige foto’s en video iedereen meegenieten van al het moois en indrukwekkende dat zij onderweg hebben gezien.

Deze foto’s en video’s kunnen nog eens teruggekeken worden op:
Website: www.denoordkaapchallenge.nl
Facebook: https://www.facebook.com/noordkaapchallenge2016/?fref=ts

tbtn-12Cheque overhandiging
Binnenkort zullen Jack en Frank bekend maken welk bedrag zij via sponsoring en donaties bij elkaar gebracht hebben voor de Noordkaap Challenge. Onze stichting zal dan ook de cheque overhandigd krijgen.

Meedoen en plezier is belangrijker dan winnen
Frank zag zijn deelname als één groot avontuur. ‘Jack heeft veel rijervaring en ik heb veel gereisd. Mijn laatste reisavontuur is inmiddels al tien jaar geleden, dus ik heb er wel zin in.’ Tijdens de Noordkaap Challenge kregen ze een ‘roadbook’ mee waarin stond aangegeven waar ze naartoe moesten. Met de snelste of kortste route kon je punten winnen, maar daar was het de heren niet om te doen. Jack: ‘Voor mij is het belangrijkste om plezier te hebben. Ik ga niet om te winnen, hoewel dat wel een leuke bijkomstigheid zou zijn.’

Wij zijn blij dat Jack en Frank veilig zijn thuisgekomen en zijn benieuwd naar de opbrengst van hun fantastische actie!

Reageren is niet mogelijk