31 januari 2017 – €4000 van To bønder til Nordkapp

Jack Hendrix en Frank van Mierlo, hebben als team 131 To bønder til Nordkapp, ofwel ‘twee boeren naar de Noordkaap’, € 4000,- opgehaald voor onze stichting tijdens de Noordkaap Challenge 2016. Dat hebben ze tijdens hun afterparty op 28 januari jl. bekend gemaakt.

Cheque overhandigingfotodemeus _DSC9561
De cheque met het geweldige bedrag werd door Frank en Jack overhandigd aan onze bestuursleden Leon van Enckevort en Monique Caris.

To bønder til Nordkapp en de Noordkaap Challenge
De Noordkaap Challenge vond dit jaar voor de zesde keer plaats. De challenge ontstond ooit als alternatief op de Amsterdam Dakar Challenge. Het idee is om in een auto met winterbanden te stappen en in dertien dagen tijd naar de Noordkaap en weer terug te rijden, een barre tocht van 7.200 kilometer.

Doel
Het doel van de challenge is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Serious Request-actie van 3FM. Maar Jack en Frank wilden ook graag lokale goede doelen steunen. Ze kozen daarbij voor onze stichting en voor Stichting Schepenhuis Budel. “We zijn nogal behapt met bepaalde lokale instellingen. Buiten Serious Request willen we ook voor hen rijden. Zo hopen we ook weer meer kruisbestuiving te krijgen tussen de Weertse en Cranendonckse ondernemers” aldus Frank en Jack voor aanvang van de challenge.

fotodemeus _DSC9521 fotodemeus _DSC9505 fotodemeus _DSC9551 fotodemeus _DSC9497

De tocht
Op 7 december 2016 vertrokken Jack en Frank en hun Volvo Knut richting de Noordkaap. Daar arriveerden ze op 13 december.

Mission accomplished

Op 19 december 2016 arriveerden ze weer veilig, gezond en vol prachtige verhalen en herinneringen terug in Nederland, in Breda. Daar stond het Glazen Huis 2016 van radio 3FM. Een groep van ongeveer 30 personen, waaronder onze bestuursleden Leon en Monique (Caris) waren met een speciale bus naar Breda afgereisd om de twee helden feestelijk te ontvangen.

tbtn-8 tbtn-9 tbtn-5 tbtn-4

Jack en Frank, super bedankt voor jullie inzet!

 

Foto's en video's Noordkaap Challenge
Foto’s en video’s van de indrukwekkende tocht van Jack en Frank zijn te bekijken via hun website (www.denoordkaapchallenge.nl) en/of hun Facebookpagina (https://www.facebook.com/noordkaapchallenge2016/?fref=ts)

Reageren is niet mogelijk