4 juli 2021 – Volop in de media

Kinderen hebben het recht om in een gezin op te groeien, niet in een weeshuis. En dat proberen we op diverse manieren onder de aandacht te brengen. De laatste tijd wordt ons verhaal opgepakt in de media.

ONS TEGENGELUID
Onlangs was er een actie van stichting Share Humanity om geld in te zamelen voor de bouw van een weeshuis in Gambia.
Veel BN'ers deelden de oproep om te doneren of doneerden zelf. Onder andere Monica Geuze, Ali B., Rico Verhoeven en Yolanthe Cabau.
Alle goede bedoelingen ten spijt, een nieuw weeshuis opzetten is geen goed idee, vandaar ons tegengeluid in het AD.nl (dd 1 juni 2021).
Klik hier om naar het artikel online te gaan, waar we allemaal met naam vermeld staan.
RADIO INTERVIEW BIJ L1
Dinsdag 1 juni 2021 gaf onze voorzitter Monique Derrez een interview bij de Limburgse Radio en TV zender L1 tijdens het radioprogramma 'L1 Vandaag'.
Aanleiding voor dit interview was de actie van stichting Shared Humanity, die geld inzamelt voor de bouw van een weeshuis voor 200 kinderen in Gambia. Klik hier om naar het interview op ons YouTube kanaal te gaan.
ONZE LEF OM TE VERANDEREN IN 'VIA WEERT'
Lees meer over welke ommezwaai we hebben durven maken in het interview van Arjanne van Voorst met onze bestuursleden Ralf Driessens en Monique Derrez in VIA Weert. Klik hier.

Doel
De basis voor het recht van een kind om in een gezin op te groeien, is verankerd in het VN Verdrag inzake de Rechten van het Kind, het VN Verdrag inzake de Rechten van Personen met een Handicap en de VN Richtlijnen voor alternatieve zorg voor kinderen.

Onderzoek toont aan dat wereldwijd meer dan 80 procent van de kinderen in een instituut (weeshuis) minimaal nog één levende ouder heeft en/of andere familieleden. Deze zouden in beginsel voor het kind kunnen zorgen, als ze de juiste ondersteuning krijgen. Daarnaast toont ruim 60 jaar onderzoek aan dat opgroeien in een weeshuis schadelijk is voor de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling. Kinderen ontwikkelen zich het best in een veilige gezinsomgeving.

Kinderen verdienen een gezin, geen weeshuis.

Reageren is niet mogelijk