8 februari 2018 – Bestuurswisselingen

Header bestuursoverdracht 2

Afgelopen maand hebben er twee veranderingen in het bestuur plaatsgevonden.

Voorzittershamer van Monique over naar Monique
Tijdens de bestuursvergadering op 8 januari 2018 heeft de eerste bestuurswisseling plaatsgevonden.

Voorzittershamer overdracht - websiteVoorzitter en oprichtster Monique Derrez gaf toen de voorzittershamer over aan Monique Caris en trad daarmee ook meteen terug uit het bestuur van de stichting.

Monique Caris vervult voorlopig, naast haar nieuwe rol als voorzitter, ook nog haar huidige functie van secretaris. Monique is in juli 2014 als secretaris bij de stichting gekomen.

Oprichtster Monique treedt terug uit om een nieuw project van de stichting mogelijk te maken. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

 


Nieuw bestuurslid – Janneke Gramberg
Op 15 januari 2018 is Janneke Gramberg toegetreden tot het bestuur. In eerste instantie als algemeen bestuurslid. Zo hebben we weer een driekoppig bestuur.

Janneke stelt zich graag voor:

Janneke Gramberg 2“Mijn naam is Janneke Gramberg. Ik ben moeder van Luca en woon samen met Arjan in Asselt. Monique Derrez heb ik in 2008 leren kennen via mijn werk voor de gemeente Weert. Ik was onder de indruk van haar passie en drive en ben haar sindsdien blijven volgen. Zelf ben ik nog nooit in Tanzania geweest. Maar dat is klaarblijkelijk niet nodig om besmet te raken met het Peramiho virus.

Eind 2017 kondigde Monique aan dat ze graag met de stichting een nieuw project wilde opzetten. Ik was nieuwsgierig. We spraken af om te lunchen. Het volgende moment zaten we samen bij haar thuis achter de laptop om het plan verder uit te werken. En per 15 januari 2018 ben ik aangetreden als nieuw bestuurslid.

In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer. Als programma manager en breng ik samen met bedrijven en overheden maatschappelijke ontwikkelingen op gang. Op dit moment houd ik mij vooral bezig met slimme, schone en sociale logistiek en transport in Zuid en Oost-Nederland.

Ik wil mijn kennis en netwerk graag inzetten voor Stichting Peramiho. Tegelijkertijd zie ik dit ook als een kans voor mezelf om andere mensen en culturen te leren kennen en te ervaren hoe het is om te ontwikkelen in gebieden, waar de middelen veel beperkter zijn dan wij hier in het westen gewend zijn. Ik hoop dat in de toekomst met eigen ogen te kunnen bekijken.

Wat mij aanspreekt aan deze stichting, is de persoonlijke betrokkenheid. Mensen, die geld geven of hun tijd en energie erin steken kunnen gemakkelijk volgen wat ermee gebeurt. En dat de zaken, die gerealiseerd zijn, zoals de waterputten, de ambulance en de operatiekamer, actief gebruikt worden door de mensen. Natuurlijk gaat er wel eens wat stuk, zoals afgelopen jaar de ambulance. Maar die wordt dan gerepareerd en rijdt vervolgens weer. In denk dat de kracht is, dat we luisteren naar wat de mensen echt nodig hebben. Dat we dat vervolgens samen en in kleine stapjes realiseren, zodat het overzichtelijk, behapbaar en dichtbij de mensen blijft.

Op die basis kun je samen daadwerkelijk verder komen.“

Het bestuur
Het bestuur van de stichting bestaat nu uit de volgende bestuursleden:

Monique Caris – voorzitter/secretaris (midden) ~ Leon van Enckevort – penningmeester (rechts) ~ Janneke Gramberg – algemeen bestuurslid (links)

IMG_3932

Reageren is niet mogelijk