8 juli 2016 – To bønder til Nordkapp – Noordkaap Challenge 2016

To bønder til Nordkapp, ofwel ‘twee boeren naar de Noordkaap’. Zo heet team 131 dat op 7 december 2016 vertrekt naar de Noordkaap, een tocht van 7.200 kilometer voor het goede doel. Team 131 bestaat uit Frank van Mierlo uit Budel, Jack Hendrix uit Weert en Knut, hun Volvo. Onze stichting is één van de goede doelen waar ze voor gaan rijden. En daar zijn we natuurlijk heel blij mee.

fotodemeus _DSC0847 fotodemeus _DSC0850 fotodemeus _DSC0846

Noordkaap Challenge rijden voor het goede doel
Dit jaar vindt de zesde Noordkaap Challenge plaats. De Noordkaap Challenge is een uitdaging van 7.200 kilometer. De challenge ontstond ooit als alternatief op de Amsterdam Dakar Challenge. Het idee is om in een auto met winterbanden te stappen en in dertien dagen tijd naar de Noordkaap en weer terug te rijden. Het de bedoeling om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Serious Request-actie van 3FM. Maar Frank en Jack willen daarnaast ook graag lokale goede doelen steunen. Ze kozen daarbij voor onze stichting en voor Stichting Schepenhuis Budel. Jack en Frank: “We zijn nogal behapt met bepaalde lokale instellingen. Buiten Serious Request willen we ook voor hen rijden. Zo hopen we ook weer meer kruisbestuiving te krijgen tussen de Weertse en Cranendonckse ondernemers”.

Het vertrek is op 7 december 2016 om op 19 december 2016 weer in Nederland aan te komen bij het Glazen Huis van 3FM, dat dit jaar in Breda staat.

Aandacht voor 900.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan longontsteking.
In december vragen 3FM en het Rode Kruis aandacht voor kinderen die sterven door longontsteking. Deze stille ramp eist elke 35 seconden een kinderleven. Elk jaar worden ruim 900.000 kinderen wereldwijd getroffen. De ziekte is daarmee wereldwijd een van de voornaamste doodsoorzaken van kinderen van vijf jaar en jonger. En dat terwijl longontsteking relatief eenvoudig te voorkomen én te behandelen is. Als Stichting Peramiho zetten ook wij ons hier voor in.

Kijk hier naar het trieste verhaal van de twee maanden oude baby Chris die overleed aan de gevolgen van longontsteking. Onze voorzitter Monique was hier tijdens haar missie Tanzania 2016 getuige van en legde het verhaal, in overleg met de betrokkenen, vast.

Eigen website en Facebookpagina
De voorbereidingen voor de Noordkaap Challenge zijn inmiddels in volle gang. Het team heeft inmiddels een eigen website en Facebookpagina waar alle informatie overzichtelijk na te lezen is.

Website: www.denoordkaapchallenge.nl
Facebook: https://www.facebook.com/noordkaapchallenge2016/?fref=ts

Knut is klaar en zoekt sponsoren
Ook auto Knut is er helemaal klaar voor. Op Tweede Pinksterdag 2016 werd hij gepresenteerd tijdens Classic Car Cranendonck. Dit was de eerste keer dat Jack en Frank de weg op gingen met de auto. Maar om dit avontuur mogelijk te maken en de goede doelen te steunen is geld nodig. De avonturiers zijn dan ook op zoek naar enthousiaste sponsoren om samen de challenge te volbrengen. Wil jij het logo van jou bedrijf ook op de auto hebben staan? Of heb je interesse in een ander sponsorpakket? Frank en Jack hebben diverse aantrekkelijke pakketten. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frank en/of Jack.

Frank: 06 - 42 95 27 13 - mail@frankvanmierlo.com
Jack: 06 - 11 33 22 29 - info@hendrix-belettering.nl

Media aandacht
Tijdens de Noordkaap Challenge is er iedere avond landelijke exposure door TV-verslagen op SBS6. Maar Frank en Jack zullen zelf ook in de aanloop naar de challenge veel aandacht aan hun tocht besteden in de media. Zowel online als offline hebben ze al een aantal bronnen geselecteerd. Buiten hun eigen communicatiekanalen (website en Facebookpagina) zijn dit de reeds benaderde kanalen die hun medewerking hebben toegezegd.

  • Eindhovens Dagblad
  • Dagblad de Limburger
  • Diverse regionale weekbladen zoals Grenskoerier, HAC
  • Weerter Zakenblad

De lijst zal komende tijd verder groeien.

Meedoen en plezier is belangrijker dan winnen
Frank ziet zijn deelname als één groot avontuur. ‘Jack heeft veel rijervaring en ik heb veel gereisd. Mijn laatste reisavontuur is inmiddels al tien jaar geleden, dus ik heb er wel zin in.’ Tijdens de Noordkaap Challenge krijgen ze een ‘roadbook’ mee waarin staat aangegeven waar ze naartoe moeten. Met de snelste of kortste route kun je punten winnen, maar daar is het de heren niet om te doen. Jack: ‘Voor mij is het belangrijkste om plezier te hebben. Ik ga niet om te winnen, hoewel dat wel een leuke bijkomstigheid zou zijn.’

Wij wensen Jack en Frank natuurlijk heel veel succes met de voorbereidingen en bedanken hen nu al voor hun aandacht en ondersteuning.

Reageren is niet mogelijk