Afrikaans kinderboek over het coronavirus

Sinds het eerste kwartaal van 2020 is ons leven in de ban van het coronavirus. Het coronavirus heeft ons hele dagelijkse leven in korte tijd ingrijpend veranderd en we weten niet hoelang dit nog duurt. We zijn er allemaal veel mee bezig en ook voor kinderen is het soms onduidelijk en spannend. Hoe praat je met jonge kinderen over de coronacrisis? En vooral hoe doen ouders dat met kinderen in Afrika?

Onze voorzitter Monique kwam in maart 2020 door het virus in Kenia in quarantaine en lockdown te zitten. Ze hoorde en zag dat er weinig tot geen informatieve kinderboekjes beschikbaar waren waar kinderen in Kenia en Tanzania zich in konden herkennen. Daar wilde ze iets aan doen. Samen met Els van Hemert en Mieke Linssen van Jan & Ko, creatief in onderwijs, hebben we het Afrikaans kinderboekje 'Aisha and Moses strong against coronavirus!' ontwikkeld.

Dit GRATIS te downloaden kinderboekje is inmiddels in meerdere talen uitgegeven: in het Nederlands (voor kinderen van de zogenaamde nieuwkomers), in het Engels, Kiswahili (Tanzania en Kenia), Chishona (Zimbabwe) en in het Chichewa (Malawi). Van het boekje hebben we lees- en luisterversies gemaakt. Het formaat van de leesboeken is klein waardoor ze gemakkelijk met anderen te delen zijn via WhatsApp, andere social media kanalen of via e-mail.

Het boekje is gecreëerd in co-productie met 'Jan & Ko | creatief in onderwijs' en 'Aisha & Friends', naar een idee van Monique Kerpen en Hoera Kindercentra.

CHISHONA

-

NEDERLANDS

-

Alternatieve tekst