Onderwijs

De ervaringen die wij in onze eerste levensjaren opdoen, zijn van groot belang voor de rest van onze ontwikkeling. Aan goede kleuterscholen is in Zuid-Tanzania een gebrek. Dat gebrek zie je terug in de ontwikkeling van mensen. Zo laat ruimtelijk inzicht vaak te wensen over. Wij groeien op met kleuren en vormen om ons heen, leren dat een driehoekig blokje in een driehoekige opening past en een vierkant blokje niet.

De ervaringen die we in onze eerste levensjaren opdoen zijn van groot belang voor de rest van onze ontwikkeling. Goed onderwijs is dan ook een belangrijke schakel naar een zelfredzame toekomst.

Sinds de oprichting in 2009 hadden we de wens te investeren in een project op het gebied van onderwijs. En deze droom kwam in 2010 op ons pad.

“Geef je iemand een vis, dan geef je voedsel voor één dag. Leer je iemand vissen, dan voed je diegene voor de rest van het leven!”

Good Shepherd Kleuterschool
Voor het slagen van een project in een land 8.000 kilometer van huis is een betrouwbare en stabiele partner ter plaatse nodig. In 2010 viel de puzzel in elkaar. We maakten toen kennis met een vergevorderd plan van de Missionairy Benedictine Sisters. Hun plan was om een Montessori kleuterschool te bouwen in een buitenwijk van Songea. Hier wonen veel kinderen maar er is geen kleuterschool. In 2012 is gestart met de bouw van de kleuterschool. We wilden geen schooltje bouwen bestaande uit alleen vier muren en een dak. We wilden investeren in een school voor de toekomst. Lees meer.