Onze doelen

Stichting Peramiho ondersteunt projecten:

Korte filmpjes over de doelen zijn te vinden onder het tabblad ‘Foto en video’.

Onderwijs

De ervaringen die we in onze eerste levensjaren opdoen zijn van groot belang voor de rest van onze ontwikkeling. Onderwijs is een belangrijke schakel naar een zelfredzame toekomst. Aan goede kleuterscholen is in Zuid-Tanzania een gebrek. Ontdek hoe Stichting Peramiho hierin investeert.

Gezondheidszorg

Zo'n twee miljard mensen over de hele wereld hebben geen toegang tot medische zorg. Jaarlijks overlijden veel vrouwen en baby’s tijdens de bevalling. Een veel voorkomende doodsoorzaak die met goede medische hulp en kraamzorg voorkomen kan worden.

Weeshuizen

Kinderen horen niet op te groeien in een instituut. Ruim 60 jaar internationaal onderzoek toont aan dat opgroeien in een weeshuis (institutionalisering) schadelijk is voor de cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen. Kinderen ontwikkelen zich beter in een gezinsomgeving. En daar zetten we ons als stichting voor in. Lees meer.

Schoon en veilig drinkwater

Schoon en veilig drinkwater is de basis voor een goede gezondheid. Wereldwijd hebben bijna één miljard mensen hier geen beschikking over. Dit zorgt voor ernstige gezondheidsproblemen, zoals uitdroging en infecties. Lees meer hoe wij ons inzetten om dit te beperken.

Lepradorpen

Maandelijks ondersteunen wij de lepradorpen Morogoro en Litisha (samen ongeveer 40 personen).

Er is een grote behoefte aan een bijdrage in de dagelijkse kosten voor de primaire levensbehoeftes zoals voedsel, water en kleding voor alle bewoners