Watertank ziekenhuis Peramiho

Watertank ziekenhuis Peramiho

Algemeen
Wereldwijd hebben bijna één miljard mensen geen beschikking over schoon en veilig drinkwater, de basis voor een goede gezondheid.

Vanaf 28 augustus 2011 tot en met 24 februari 2012 zijn Monique en Leon een half jaar in Tanzania geweest. Dit om aanwezig te zijn bij de bouw van elf waterputten en de bouw van een watertank bij het plaatselijke ziekenhuis van Peramiho.

Watertank
De watertank bij het ziekenhuis heeft een opslagcapaciteit van 60.000 liter water. Aan het einde van de droogteperiode (november/december) heeft het ziekenhuis, met 420 bedden, vaak enkele dagen geen watertoevoer. Dit zorgt voor een groot probleem voor de hygiëne. Ook operaties kunnen dan niet plaatsvinden. Door de bouw van deze watertank is dat probleem verholpen. Zo redden we vele mensenlevens.

Tijdens onze aankomst begin september 2011 waren ze net begonnen met het storten van de fundering. Monique en Leon hebben de bouw van de constructie in z’n geheel kunnen volgen. Er is een gedenkplaatje gemaakt in de werkplaats van Br. Polycarp. En prachtig koperen plaatje waarop de naam en het logo van Stichting Peramiho gegraveerd staat. Dit aandenken hangt op het huisje waarop de tank is gebouwd.

Klik hier om de hele bouw te zien.