Jeep-ambulance

Nieuwe jeep aangekomen

De oude jeep van het St. Anna’s Health Centre Uwemba begaf het in juli 2015 na 26 jaar trouwe dienst. De auto was niet meer te repareren. En dat was voor het health centre een heel groot probleem. De oude jeep speelde namelijk een grote hoofdrol in levensreddende situaties. De Sisters vroegen ons om hulp om de financiering voor een nieuwe jeep bij elkaar te krijgen. En die uitdaging zijn we aangegaan.

Oude Land Rover de oude jeep

augustus 2015
We hebben contact gezocht met de landelijke stichting Wilde Ganzen. Zij waren bereid met ons samen te werken. We waren super blij met deze toezegging en samenwerking. Wilde Ganzen heeft hun besluit mede genomen op onze juiste en goede onderbouwing en zorgvuldige voorbereiding. En met dat compliment zijn we heel blij. Deze toekenning liet zien dat we een betrouwbare stichting zijn.

november/december 2015
In 2015 hebben we diverse sponsoracties gehouden. Onder andere organiseerden de ‘Vrienden van Peramiho’ de Spinn-inn Marathon 2015, was er het culinaire evenement ‘Weert aan tafel’ en hielden we de actie ‘Geef hier, steun daar’.

15 februari 2016
Samen met heel veel donateurs en stichting Wilde Ganzen kregen we uiteindelijk de financiën rond en kon de jeep worden besteld.

6 juni 2016
Op 6 juni kwam de jeep aan in de haven van Dar es Salaam. De jeep moest echter nog bij de douane blijven staan omdat de Sisters belastingvrijstelling hadden aangevraagd.

3 augustus 2016
Op 3 augustus kregen we het bericht dat de vrijstelling was verkregen en dat de nieuwe Land Cruiser werd vrijgegeven en kon worden opgehaald. Die dag is de verzekering geregeld en de nummerplaten werden aangevraagd.

17 augustus 2016
Op 17 augustus kwam de jeep dan eindelijk op de plaats van bestemming aan. Met veel zang en dans is de jeep in ontvangst genomen. De jeep kan nu weer worden ingezet worden als ambulance en mobiel consultatiebureau.

Mail Sr. Gloria - Car arrived in Uwemba 2016-08-17

2017
De nieuwe jeep is nu ook voorzien van ons logo, en wel op het wielhoes van het reservewiel.