Spinn-inn Marathon 2014

Spinn-inn Marathon 2014

De vierde Spinn-inn Marathon meer dan groot succes

De opbrengst van de Spinn-inn Marathon 2014 ’24 uur voor Peramiho’ was ruim €31.500,-

Stichting Peramiho organiseerde van vrijdag 7 november 19.00 uur tot en met zaterdag 8 november 19.00 uur voor de vierde keer de Spinn-inn Marathon ’24 uur voor Peramiho’. Dit in het Keenter Hart in Weert. Dertig teams hebben 24 uur lang ieder één fiets in beweging gehouden. Deze sportieve actie heeft het geweldige bedrag van €31.598,18,- opgeleverd.

Cheque met Sr. Hildegard, Marleen Dreesens, Monique Caris, Monique Derrez en Leon van Enckevort

Voorzitter en organisator Monique Derrez: “In één woord geweldig. Dit hadden we niet verwacht. In 2013 was de opbrengst al geweldig (€20.576,-) en we hadden gehoopt ongeveer hetzelfde bedrag op te halen. Maar dit overtreft al onze verwachtingen. We zijn verrast en super blij met het geweldige resultaat."

DSC09958€10.000 binnen 3 uur
Monique Caris, medebestuurslid en -organisator vult aan: “In de eerste drie uur hadden we al €10.000,- binnen. Eerst een fantastische cheque van € 5.250,- van de ‘Vrienden van Peramiho’. Dit is het reisgezelschap dat dit jaar met Monique en Leon is meegereisd naar Peramiho om de projecten te bekijken. Leon van Enckevort, ook medebestuurslid en -organisator: “Daarna een geweldige cheque van €4.157,82 van Scholengemeenschap Philips van Horne. Overhandigd door Bert van Dijk. De school houdt jaarlijks acties voor een oud-leerling die actief is in of voor een derde wereld land. En onze voorzitter Monique is oud-leerlinge. Daarna was er nog een mooie cheque van Michelle en Tom Kessels. Deze twee jeugdige sportievelingen hebben niet alleen meegefietst tijdens de 24 uur. Zij hebben ook wafels verkocht, die ze oma hadden laten bakken, op de open dag van de Philips van Horne in oktober jongstleden. Deze super actie leverde het mooie bedrag op van €223,-. En nog een mooie donatie van onze jongste vrijwilliger (10 jaar). Samen met zijn vader had ook hij een actie op touw gezet. Dit leverde het mooie bedrag op van €125,-. Wij zijn ook dankbaar voor alle ander mooie initiatieven en de geweldige opbrengst. Teveel om allemaal persoonlijk te benoemen.”

De totale opbrengst is verder onder andere samengesteld uit het inschrijfgeld van de deelnemende teams, massages voor sporters, vrijwilligers en bezoekers, de verkoop van souvenirs en sieraden uit Tanzania, vele donaties, de verkoop van loten, extra opgehaald sponsorgeld van de deelnemende teams, verkoop van de gemaakte teamfoto’s en de verkoop van consumpties.

Sr. Hildegard tijdens finaleSpeciale gast
Buiten de vele gasten en artiesten was er een hele speciale gast. Dat was de Tanzaniaanse Sr. Hildegard. Zij was als vertegenwoordiger van de partner van de stichting in Tanzania aanwezig bij het evenement. Een week voorafgaand was zij al in Weert en heeft zo de laatste voorbereidingen met eigen ogen kunnen zien. Ze was onder de indruk van de saamhorigheid en inzet van alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Extra sponsoring deelnemende teams
Alle deelnemende teams werden opgeroepen om extra sponsorgeld op te halen. Het team met het hoogste opgehaalde extra sponsorbedrag (exclusief inschrijfgeld) kon een mooie prijs winnen. ‘Team Francoise’ was voor het tweede opeenvolgende jaar het hoogst scorende team en heeft deze prijs, een waterski-arrangement voor het team, gewonnen. Zij hadden €1660,- als extra sponsoring opgehaald.

DSC09230 DSC09538 DSC10209 DSC10186 DSC10276

Massages
Net als alle voorgaande jaren waren ook dit jaar weer masseurs aanwezig. Deelnemers, vrijwilligers en bezoekers konden zich gedurende de 24 uur lekker laten masseren door opgeleide masseurs. De organisatie hiervan ligt in handen van fysiotherapeute Olga Schmitz uit Stramproy. Alle masseurs hebben bij haar een cursus massage gevolgd. De masseurs hebben samen het mooie bedrag van €1311,- bij elkaar gemasseerd. Ook deze opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Peramiho.

Elk kind telt
wiezijnwij-partners3‘Elk kind telt’ was het motto van de Spinn-inn Marathon 2014. Dit motto is verwoord in een mooi lied speciaal voor de stichting geschreven. Het lied heeft de prachtige tekst ‘Gaeftj eur hert’. Een dialect tekst op het nummer ‘Heal the world’ van Michael Jackson. Dit lied is gezongen door de gelegenheidsgroep ‘Samen voor Peramiho’, bestaande uit 20 artiesten uit Weert en omstreken. Na de finale werd het lied live ten gehore gebracht door alle artiesten. Een knallende afsluiter van een indrukwekkende 24 uur. Van de opnames is een echte videoclip gemaakt. De videoclip is uitgebracht op DVD en is voor €5,- te koop. Er is een beperkte oplage. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de stichting. Wilt u ook in het bezit komen van deze DVD? Stuur dan een mail naar info (@stichtingperamiho.nl).

Mogelijk gemaakt door
Het succes van het evenement en de mooie opbrengst is mede te danken aan alle sponsoren, alle 30 teams (meer dan 180 fietsers) die 24 uur gefietst hebben, de vele instructeurs, vrijwilligers, artiesten, gasten, de vele media-aandacht die het evenement heeft gehad via diverse mediakanalen en natuurlijk de media aandacht die het evenement heeft gekregen door de aanwezigheid van WeertFM en Midden-Limburg Actueel (MLA) op de locatie zelf.

DSC10171 SONY DSC  SONY DSC

DSC09650 DSC10247 DSC09850

DSC10307 SONY DSC DSC10349

Glazen Kee(n)t
Op het plein bij Het Keenter Hart stond ook dit jaar weer de Glazen Kee(n)t. Van hier uit werd de ‘24 uur voor Peramiho’ live uitgezonden door WeertFM in samenwerking met Midden-Limburg Actueel (MLA). En dit was een groot succes. Samen hebben ze live verslag uitgebracht van de gehele 24 uur. De Spinn-inn Marathon was daardoor niet alleen in het Keenter Hart te volgen maar ook live via radio, televisie en internet.

DSC09888 DSC09894 DSC09897

MLA heeft de gehele 24 uur met videobeelden vastgelegd. Deze beelden zijn ook nu, na afloop van het evenement, te bekijken op internet, via de website van MLA: www.middenlimburg-actueel.nl

U kunt nog helpen
Ook na de Spinn-inn Marathon kunt u nog helpen. Uw donaties zijn ook na afloop van dit geweldige evenement nog steeds van harte welkom

Deelnemende teams 2014
De volgende 30 teams hebben deelgenomen aan de Spinn-inn Marathon 2014 in het MFA Keenter Hart in Weert:

1. Team Moonen Packaging 1 Weert
2. Team Moonen Packaging 2 Weert
3. Team Osteopathie Gertsen Weert
4. Team VVD Weert
5. Team Giga Entertianment Weert
6. Team Jan Leenders Weert
7. Team Cycle for Charity Weert
8. Team Kessels Wegenbouw Ospel
9.

Team Giel Ogier Elektro BV

Weert
10. Team Domain Long Pré Stavelo (B)
11. Team Fietsspecialist Hans Struijk Weert Weert-Budel
12. Team Rose Kledingreparaties Weert
13. Team WIZ Weert
14. Team Sportivo-lingen 1 Budel
15. Team MeerderWeert Weert
16. Team Rabobank 1 Weert
17. Team Rabobank 2 Weert
18. Team Zaal Don Bosco Weert
19. Team Francoise Weert
20. Team My HealthClub Weert
21. Team Spinning Councillors 1 Weert
22. Team Spinning Councillors 2 Weert
23. Team OCSW 1 Weert
24. Team OCSW 2 Weert
25. Team Kroegapen Weert
26. Team Trespa International BV Weert
27. Team Moonen Packaging 3 Weert
28. Team Sportivo-lingen 3 Budel
29. Team Orthodontist Weert Weert
30. Team Advantive BV Weert

 

Reageren is niet mogelijk