Spinn-inn Marathon 2015, Lustrumeditie

Spinn-inn Marathon 2015

De lustrumeditie van de Spinn-inn Marathon ’24 uur voor Peramiho’ heeft ruim € 21.300 opgeleverd.

Opbrengst Spinn-inn 2015

De organisatie was dit jaar in handen van de ‘Vrienden van Peramiho’. Vorig jaar hebben we als stichting aangegeven geen Spinn-inn Marathon meer te organiseren. De belasting van de organisatie was te groot en er bleef nauwelijks tijd over voor andere werkzaamheden van de stichting.

De ‘Vrienden van Peramiho’ zijn allemaal mee geweest met onze sponsorreis naar Peramiho in 2014. Zij hebben met eigen ogen onze projecten gezien. De ‘Vrienden’ zijn Olof-Jan Buunk, Léon Stultiens, Gerjan van Berlo en Gé Moonen. Ze werden in hun werkzaamheden ondersteund door Marie-Louise Schers.

155754x563cfb3f2 Opening met Geert en Monique Peramiho 1034 Peramiho 1192

De Spinn-inn Marathon vond dit jaar plaats van vrijdag 6 november 19.00 uur tot zaterdag 7 november 19.00 uur. En zoals gewoonlijk in het Keenter Hart in Weert. 30 teams hielden ook dit jaar weer 24 uur lang ieder één fiets in beweging.

Meerdere mooie cheque’s
Meteen vanaf het begin van de Spinn-inn Marathon kwamen de eerste cheques al binnen. Als eerste was er een cheque van € 2.279,45 van de Lions Club Echt. Jeanette Dohmen, lid van deze serviceclub, is in 2014 ook mee geweest naar Tanzania. Zij heeft geregeld dat de opbrengst van de wijnactie van de Lions Club naar onze stichting gaat.

Peramiho 1024 SONY DSC Peramiho 1127

Daarna was er nog een mooie cheque van Michelle en Tom Kessels. Deze twee jeugdige sportievelingen hebben niet alleen meegefietst tijdens de 24 uur. Zij hebben, net als vorig jaar, weer wafels verkocht tijdens de open dag van de Philips van Horne Scholengemeenschap in oktober 2015. Oma Leen heeft geholpen en samen hebben ze 400 wafels gebakken. Deze hebben ze allemaal verkocht! Deze super-actie leverde het mooie bedrag op van € 359,85

Als derde was er een mooie donatie van Luuk Maes, onze jongste vrijwilliger (11 jaar). Samen met zijn vader had ook hij een actie op touw gezet. Dit leverde het mooie bedrag op van € 60,85. Verder was Luuk ook dit jaar weer onze verkoper van de loten voor de loterij. En dat kan hij als geen ander. Hij heeft zijn record van vorig jaar overtroffen en heeft 600 loten verkocht!

Tot slot was er nog een mooie cheque van € 500,- van Stichting Meerderweert.

Massages
Net als alle voorgaande jaren was ook dit jaar weer een team masseurs aanwezig, onder bezielende leiding van fysiotherapeute Olga Schmitz. Deelnemers, vrijwilligers en bezoekers konden zich gedurende de 24 uur lekker laten masseren door opgeleide masseurs. Olga en haar team doen sinds de eerste editie van de Spinn-inn Marathon in 2011 mee. Het eerste jaar was de planning om alleen overdag te masseren. Maar omdat de masseurs zo enthousiast waren en het storm liep met de aanmeldingen, zijn ze ook enkele uren in de nacht gebleven. Maar tijdens de 2e editie zijn ze 24 uur gebleven en dat is niet meer veranderd.

Peramiho 1118 SONY DSC SONY DSC

En ieder jaar masseerden ze weer meer geld bij elkaar. Die traditie hebben ze dit jaar voortgezet en hun record wederom verbroken. Ze hebben dit jaar € 1.315,60 bij elkaar gemasseerd! Ook deze opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Peramiho.

Gemengde teams
Dat een team van validen en mindervaliden meedoet aan de Spinn-inn Marathon is niet nieuw. Sinds jaren fietst Werner Bloemers mee met het team Domain Long Pré. Werner is slechtziend en slechthorend. Maar samen met zijn vaste tolk Mariska fietst Werner toch mee met de Spinn-inn Marathon '24 uur voor Peramiho'. De tolk is de verbinding tussen de instructeur en Werner. Zij telt mee, geeft het tempo aan en 'vertelt' Werner of hij moet gaan staat of zitten.

Peramiho 1149 Peramiho 1047 156204x563e4e296 155758x563cfb400

Maar wat ons nooit is gelukt is Esther van den Bor, wel gelukt. Voor het eerst deed een team aan de '24 uur voor Peramiho' mee waar ook een rolstoelgebruikster deel van uit maakte. We hadden in 2011 al een crank staan. Onze ambassadeur Sharon Walraven was destijds bij de opening aanwezig en fietste op de crank. Gesprekken met roelstoelgebruikers om mee te doen heeft destijds niet het gewenste resultaat opgeleverd.

Maar Esther heeft dit jaar onze droom laten uitgekomen. Zij heeft laten zien dat meedoen met de '24 uur voor Peramiho' ook voor rolstoelgebruikers is. Zij ziet haar handicap dan ook niet als een beperking maar als een uitdaging! En dat heeft ze bewezen. Esther heeft maar liefst 10 uur gefietst! Dit met team Vitae/PGW.

Extra sponsoring deelnemende teams
Alle deelnemende teams werden opgeroepen om extra sponsorgeld op te halen. Het team met het hoogste opgehaalde extra sponsorbedrag (exclusief inschrijfgeld) kon een mooie prijs winnen. ‘Team Francoise’ was voor het derde opeenvolgende jaar het hoogst scorende team en heeft deze prijs, een waterski-arrangement voor het team, gewonnen. Zij hebben €2.304,96 als extra sponsoring opgehaald.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC 156220x563e4e29c

Totale opbrengst
De totale opbrengst is verder samengesteld uit het inschrijfgeld van de deelnemende teams, de verkoop van souvenirs en sieraden uit Tanzania, vele donaties, de verkoop van de gemaakte teamfoto’s en de verkoop van consumpties.

Mogelijk gemaakt door
Het succes van het evenement en de mooie opbrengst is mede te danken aan alle sponsoren, de 30 deelnemende teams (180 fietsers) die 24 uur gefietst hebben, de vele instructeurs, vrijwilligers, artiesten en gasten. Daarnaast heeft het evenement veel media-aandacht gekregen via de diverse mediakanalen en natuurlijk de media-aandacht via de live uitzendingen van WeertFM ter plaatse en de live-stream van Midden-Limburg Actueel (MLA) die op het televisiekanaal werd uitgezonden. De Spinn-inn Marathon was daardoor niet alleen in het Keenter Hart te volgen maar ook live via radio, televisie en internet.

U kunt nog helpen
Ook na de Spinn-inn Marathon kunt u nog helpen. Uw donaties zijn ook na afloop van dit geweldige evenement nog steeds van harte welkom.

Deze foto's zijn gemaakt door: Jack Meulensteen, Johan Horst, Weert de Gekste en Wimago.

Deelnemende teams 2015
De volgende 30 teams hebben deelgenomen aan de Spinn-inn Marathon 2015 in het MFA Keenter Hart in Weert:

1. Giga Entertainment Weert
2. Moonen Packaging 1 Weert
3. Moonen Packaging 2 Weert
4. Trespa Weert
5. Osteopathie Gertsen Weert
6. Cycle for Charity Weert
7. Govers Sierhekwerk Budel Budel
8. OPS International 1 Budel
9. OPS International 2 Budel
10. MeerderWeert Weert
11. Kessels Wegenbouw/Ogier Elektro Ospel - Weert
12. Africa Go Spinning Weert
13. Broeders van de Zwerte Naaf Weert
14. Vakantiepark Domaine Long Pré Stavelot, België
15. Rabobank Weerterland en Cranendonck 1 Weert
16. Rabobank Weerterland en Cranendonck 2 Weert
17. Team Aandacht Raakt ! Weert
18. Koenen en Co Accountants Weert
19. SJG Weert Vrouw-moeder-kindcentrum Weert
20. Cycle Team Rose Weert
21. My HealthClub Weert
22. Componenta IJzervreters Weert
23. Fietsende Ondernemers (FO) Weert
24. CDA Weert Weert
25. Vitae/PGW Weert
26. Civil Servants Gemeente Weert Weert
27. Rotary Weert Land van Horne Weert
28. Autorijschool Jan van Eerd Weert
29. Team Françoise gesponsord door Jalstra BV Weert
30. Moonen Packaging 3 Weert

 

Reageren is niet mogelijk