Weert aan tafel 2013

Weert aan tafel 2013

Eerste editie 'Weert aan tafel' een groot succes

Het nieuwe culinair initiatief ‘Weert aan tafel’ was een groot succes. Aan tien verschil­lende tafels in acht verschillende huishoudens in Weert hebben op 29 november jongstleden 75 bekende en onbekende mensen met elkaar gegeten. Acht hobbykoks hebben gekookt en hun huis en hun kookkunsten opengesteld voor bekenden en onbekenden. De verbindende factor was dat op alle tafels een en hetzelfde menu geserveerd werd. Dit menu was hiervoor speciaal door Thamara Winters samengesteld.

Geslaagde avond
Thamara: “Het was een succes. Ik heb in de voorbereidingen alle hobbykoks bezocht om ze te helpen. Maar dat was nauwelijks nodig. De hobbykoks deden het geweldig.” Monique Derrez en Monique Caris: “Wij hebben de ingrediëntenpakketten bij alle hobbykoks thuisbezorgd. Het was geweldig om te zien dat de meeste hobbykoks op donderdag­avond al hun tafel mooi versierd hadden en laaiend enthousiast waren. Het was geweldig om tijdens ‘Weert aan tafel’ en daarna via social media alle mooie foto’s en lovende berichten te zien en te lezen.”

De gedekte tafel bij Helma en Henry Weert aan tafel Het toetje wordt geserveerd

Tafel in de Albert Heijn
Er stond ook een tafel bij de AH in de Munt. Daar zijn leden van het CDA Weert aan tafel gegaan.

Eten verbindt
Monique, Thamara en Monique wilden met deze actie Weertenaren met elkaar verbinden door een gezellige culinaire avond te organiseren. Het doel was dat mensen uit Weert bij hun thuis een etentje organiseerden voor bekende en/of minder bekende mensen. Samen eten versterkt de vriendschap en saamhorigheid. Aan de meeste tafels zaten mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden. Er zijn geweldige gesprekken gevoerd en iedereen was laaiend enthousiast.

Weerter ondernemers
Per deelnemend adres werd een boodschappen- en wijnpakket door Weerter ondernemers gratis ter beschikbaar gesteld. De beide filiaalmanagers van de AH in Weert waren meteen enthousiast en deden mee. Naast de AH, werd 'Weert aan tafel' ook gesponsord door Wijnhuis Weert, Kaas en Ko, IJssalon Bacio, Bakker Vries en PID & Design. Ook ondersteunde ‘De Wissel’ het initiatief. De Wissel is onderdeel van het RIAGG. Zij hebben de elementen voor de tafelstyling gemaakt.

Sinterklaas bij Helma en Henry Het voorgerecht bij hobbykok Ernie Het CDA aan tafel bij de AH in de Munt Tafel Jacky 2 met personen

Sint Nicolaas
Ook Stichting Sint Nicolaas Weert ondersteunde het initiatief. Hij onderstreept het sociaal-maatschappelijk belang van ‘Weert aan tafel’ en draagt Stichting Peramiho een warm hart toe. Sint Nicolaas heeft op verzoek van de stichting die dag alle huishoudens een bezoekje gebracht en heeft de hobbykoks het kookboek ‘Stiletto’s in de keuken’ van Thamara als presentje gegeven.

Opbrengst
De gehele opbrengst komt geheel ten goede aan projecten van stichting Peramiho. De gasten konden zelf kiezen naar welk project hun bijdrage gaat.

Weert aan tafel 2014
Begin 2014 wordt Weert aan tafel geëvalueerd. Maar zowel de hobbykoks als ook de gasten zijn super enthousiast en vragen nu al om een vervolg in 2014.

 

Recept Weert aan TafelWeert aan tafel

  • handvol maatschappelijk besef
  • 1 snufje kookkunst
  • 1 lepel creativiteit

Roer deze ingrediënten goed door elkaar, laat ze op hoog vuur aan de kook komen en voilà: het project ‘Weert aan tafel’ is klaar om geserveerd te worden!

Wat is Weert aan tafel?
‘Weert aan tafel’ is een culinair initiatief van Monique Derrez, Thamara Winters en Monique Caris. Tijdens 'Weert aan tafel' kunnen Weertenaren bekenden of onbekenden uitnodigen voor een smaakvol etentje.

Doel
Op vrijdag 29 november 2013 hebben mensen door heel Weert, bij hun thuis, een etentje georganiseerd voor bekenden en/of minder bekende mensen. Daarbij werd in alle huishoudens één en hetzelfde menu bereid. Samen aan één tafel, genieten van een heerlijke maaltijd en elkaars gezelschap.

Het menu
Het menu is hiervoor speciaal samengesteld door Thamara. Een bijzonder, maar makkelijk door iedereen te bereiden menu. Het menu vind je onder het kopje 'menu'. Thamara is schrijfster van het kookboek 'Stiletto's in de keuken' en bekend van het TV-programma 'Topchef'.

Wie uitnodigen
Tijdens 'Weert aan tafel' nodigen Weertenaren bekenden of minder bekenden uit voor een smaakvol etentje. Thamara: "We stimuleren de mensen om ook eens te denken aan de mensen die je wekelijks ziet maar waar je nog nooit de tijd voor hebt gehad om ze beter te leren kennen. Bijvoorbeeld de bakker waar je wekelijks komt of de buurvrouw van een paar deuren verder die altijd zo vriendelijk naar je zwaait."

Elke hobbykok ontvangt een ingrediënten- en drankpakket voor maximaal acht personen. De hobbykok hoeft natuurlijk niet te betalen voor de maaltijd. Hiermee wordt het openstellen van het huis en het leveren van inzet en energie door ons beloond.

De opbrengst
Met de opbrengst van dit project worden verschillende projecten van onze stichting gerealiseerd. De gasten van ‘Weert aan tafel’ konden zelf stemmen naar welk project het geldbedrag zou gaan: het weeshuis, de kleuterschool of het St. Anna's Health Center, de moeder-kind kliniek.

Meer info en website
Kijk voor meer info op de website van Weert aan Tafel: http://weertaantafel.wix.com/weertaantafel

Reageren is niet mogelijk