Weert aan tafel 2014

Weert aan tafel 2014

'Weert aan tafel’ 2014 een groot succes met mooie opbrengst

Ook de tweede editie van het culinair initiatief ‘Weert aan tafel’ was een groot succes. ‘Weert aan tafel’ 2014 vond plaats op 28 november jongstleden. Maar liefst 120 personen zaten aan 15 verschil­lende tafels verspreid over diverse wijken in Weert, Altweerterheide, Stramproy en Ospel. 15 hobbykoks hebben hun kookkunsten en hun huis opengesteld voor bekenden en onbekenden personen. De verbindende factor was dat op alle tafels een en hetzelfde menu geserveerd werd. Dit menu was speciaal voor ‘Weert aan tafel’ samengesteld. De avond leverde onze stichting een mooi opbrengst van €3800,-.

eten02 eten08 eten11 eten10

Geslaagde avond
Onze eigen Monique en Monique zijn de medeorganisatoren van dit initiatief: “Wij hebben ook dit jaar weer de ingrediëntenpakketten bij alle hobbykoks thuisbezorgd. Net als vorig jaar was het weer geweldig om te zien dat de meeste hobbykoks op donderdag­avond al volop aan het voorbereiden waren, hun tafel al mooi versierd hadden en dat ze zich er enorm op verheugden. Tijdens het evenement zelf was het weer geweldig om alle mooie foto’s en lovende berichten op Facebook te zien en te lezen.”

Eten verbindt
Aan alle tafels werd hetzelfde menu opgediend en gegeten. Het menu was speciaal hiervoor samengesteld door Thamara Winters. Thamara: “Je hoefde geen keukenprins of –prinses te zijn om het menu te bereiden.” Monique, Thamara en Monique wilden met deze actie mensen met elkaar verbinden door een gezellige culinaire avond te organiseren. Samen eten versterkt de vriendschap en saamhorigheid. Aan de meeste tafels zaten mensen die elkaar niet of nauwelijks kenden. Er zijn geweldige gesprekken gevoerd en iedereen was laaiend enthousiast.

Monique en Monique in Beddy 2 Monique en Monique in Beddy Het afleveren van de spullen bij hobbykok Minke Hobbykok Marjan plaatst aardappel kaas nestjens in de oven

Hobbykok Toon:
“’Weert aan tafel’ is een initiatief waar ik meteen iets voor voelde. Koken voor onbekende mensen, een gezellige avond met leuke gesprekken en nieuwe mensen leren kennen. Bij mij aan tafel kenden de meesten elkaar niet. Maar uiteindelijk was het alsof een vriendengroep, die elkaar al jaren kenden, bij elkaar zaten. Dat is nu het mooie van zo’n avond. Samen er een leuke avond van maken en ik mag zeggen dat wij daar ontzettend goed in geslaagd zijn. Wij hebben elkaars culturen, afkomst en levenswijze gerespecteerd en is dat eigenlijk niet de normaalste zaak van ons leven?”

Weerter ondernemers
Per deelnemend adres werd een boodschappen- en wijnpakket door diverse Weerter ondernemers gratis ter beschikbaar gesteld. Hoofdsponsor Lidl zorgde voor alle ingrediënten. Daarnaast werd ‘Weert aan tafel’ ook omarmd door Wijnhuis Weert, Kaas en Ko, Bakker Vries, IJssalon Bacio, Jos Poell en PID & Design. Jos Poell en het lifestylemagazine Navenant zorgden voor een leuke verrassing voor de gasten en de hobbykoks. Dagbesteding ‘Met Talent’ ondersteunde ‘Weert aan tafel’ met het inpakken van cadeautjes en bakte kerstkoekjes voor alle deelnemers.

Opbrengst
De opbrengst wordt gebruikt voor de inrichting van een operatiekamer in het St. Anna’s Health Centre in Uwemba, Zuid-Tanzania. Hiermee worden keizersneden mogelijk gemaakt en wordt het sterftecijfer van moeders en kinderen teruggebracht. Klik hier om meer te lezen over dit doel.

Weert aan Tafel Weert aan tafel Collage menu

Recept Weert aan tafel

  • 1 handvol maatschappelijk besef
  • 1 snufje kookkunst
  • 1 lepel creativiteit

Roer deze ingrediënten goed door elkaar, laat ze op hoog vuur aan de kook komen en voilà: het project ‘Weert aan tafel’ is klaar om geserveerd te worden!

Wat is Weert aan tafel?
‘Weert aan tafel’ is een culinair initiatief van Monique Derrez, Thamara Winters en Monique Caris. Tijdens 'Weert aan tafel' kunnen Weertenaren bekenden of onbekenden uitnodigen voor een smaakvol etentje.

Doel
Het doel is om op vrijdag 28 november 2014 door heel Weert mensen, bij hun thuis, een etentje te laten organiseren voor bekenden en/of minder bekende mensen. Daarbij wordt in alle huishoudens één en hetzelfde menu bereid. Samen aan één tafel, genieten van een heerlijke maaltijd en elkaars gezelschap.

Het menu
Het menu is hiervoor speciaal samengesteld door Thamara. Een bijzonder, maar makkelijk door iedereen te bereiden menu. Thamara is schrijfster van het kookboek 'Stiletto's in de keuken' en bekend van het TV-programma 'Topchef'.

Op zoek naar hobbykoks
We zoeken hobbbykoks die hun huis willen openstellen voor hun gasten en energie willen steken in het maken van aan avondvullend diner. Thamara zal daar waar nodig begeleiding geven aan de hobbykoks om zo iets bijzonders op tafel te toveren. Je hoeft geen uitmuntende keukenprins of -prinse te zijn om er toch een bijzondere avond van te maken.

Wie uitnodigen
Tijdens 'Weert aan tafel' nodigen Weertenaren bekenden of minder bekenden uit voor een smaakvol etentje. Monique, Thamara en Monique hopen dat niet alleen familie en/of vrienden en bekenden worden uitgenodigd. Thamara: "We stimuleren de mensen om ook eens te denken aan de mensen die je wekelijks ziet maar waar je nog nooit de tijd voor hebt gehad om ze beter te leren kennen. Bijvoorbeeld de bakker waar je wekelijks komt of de buurvrouw van een paar deuren verder die altijd zo vriendelijk naar je zwaait."

Elke hobbykok kan maximaal zeven mensen uitnodigen. We leveren een ingrediënten- en drankpakket voor maximaal acht personen. De hobbykok hoeft natuurlijk niet te betalen voor de maaltijd. Hiermee wordt het openstellen van het huis en het leveren van inzet en energie door ons beloond.

De opbrengst
Met de opbrengst van dit project wordt een bijdrage geleverd voor het project in St. Anna's Health Center, de moeder-kind kliniek in Uwemba.

Meer info en website
Kijk voor meer info op de website van Weert aan tafel: http://weertaantafel.wix.com/weertaantafel

Reageren is niet mogelijk