Weert aan tafel 2015

Weert aan tafel 2015

‘Weert aan tafel’ 2015 weer een groot succes

Op vrijdag 27 november 2015 werd voor de derde keer het culinaire initiatief ‘Weert aan tafel’ georganiseerd. Ook deze editie was weer een groot succes. Via diverse mediakanalen en Social media verschenen lovende en mooie berichten over het initiatief, over verbinding en verbroedering. Verspreid over Weert en Nederweert stelden hobbykoks hun huis, eettafel en kookkunsten beschikbaar om bekenden en onbekenden met elkaar te verbinden. De avond leverde een mooi bedrag van ruim €2500 op voor het goede doel, voor Stichting Peramiho.

Weert aan tafel 2015 Ingredienten 1 Weert aan tafel De wijnen

Eten verbindt
Het doel van ‘Weert aan tafel’ is om mensen met elkaar te verbinden door middel van een gezellige culinaire avond. De organisatoren Monique Derrez, Thamara Winters en Monique Caris willen met dit initiatief mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen, met elkaar verbinden door middel van een gezellige culinaire avond. Met elkaar in gesprek gaan is in deze tijd meer dan ooit hard nodig is. Samen eten verbindt en draagt bij aan saamhorigheid, vriendschap en verdraagzaamheid. De verbindende factor tussen alle huishoudens en tafels is dat overal één en hetzelfde viergangenmenu werd klaargemaakt, speciaal voor Weert aan tafel samengesteld door Thamara.

Enkele uitspraken van deelnemers en hobbykoks
Op Social Media schreven de hobbykoks en gasten lovende berichten. Hier een greep uit enkele reacties.

Hobbykok Mieke:
“Het is een gezellige kookdag voor geworden. De gasten vonden het geweldig. Er was een fijne sfeer, hele levensverhalen gingen over tafel, er werd naar elkaar geluisterd, en het eten was heerlijk (wel een beetje veel, morgen maar een flinke wandeling maken). Al met al een geslaagde dag, ik heb genoten, de gasten hebben genoten en in Tanzania krijgen ze weer iets eerder nieuwe bedden!”

Instructieavond Koken 1 Het menu Koken 2 Aan tafel 3

Gast Jeroen
“Wederom heerlijk gegeten en genoten tijdens Weert aan tafel. Hoe mooi is het dat wildvreemden zo gastvrij ontvangen worden. In een paar uurtjes zoveel delen, en daardoor zo een gezellige avond hebben! Bedankt!”

Gast Malika
“Ik zat aan tafel bij mijn overbuurvrouw, samen met mijn zus en heel veel andere mensen die ik niet kende. Ik woon al jaren tegenover deze buurvrouw en we maken af en toe een praatje, maar we zijn nog nooit bij elkaar thuis geweest. Nu wel. Wat een heerlijke avond, zoveel nieuwe mensen en nieuwe verhalen. Weert aan tafel brengt echt mensen bij elkaar. Voor herhaling vatbaar. Volgend jaar ben ik er weer bij.”

Gast Rob
“Ik heb vorig jaar voor het eerste meegedaan en dat is me goed bevallen. Dit jaar heb ik me weer aangemeld. Ze mochten me vrij aan een tafel plaatsen. Ik werd aan een tafel geplaatst bij hobbykok Joep in de wijk Fatima. Ik woon zelf in de binnenstad. Blijkt er aan mijn tafel een vrouw te zitten die bij mij in de straat woont. Nog nooit gezien, laat staan gesproken. Wat een leuke verrassing. Het werd ook dit jaar weer een heerlijke avond.”

Al deze mooie woorden vragen om een vervolg in 2016!

Aan tafel 4 Voorgerecht Aan tafel 1 Nagerecht 2

Gesteund door Weerter ondernemers
Per deelnemend adres werd een gratis boodschappen- en wijnpakket door diverse Weerter ondernemers gratis beschikbaar gesteld. Hoofdsponsor Lidl zorgde voor alle ingrediënten. Daarnaast werd ‘Weert aan tafel’ ook mogelijk gemaakt door: Wijnhuis Weert, Kaas en Ko, Bakker Puts, IJssalon Bacio, Rousseau chocolade Weert, Jos Poell en MetGGZ.

Het goede doel van 2015
De opbrengst gaat naar de Weerter stichting Stichting Peramiho. Het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van 50 ziekenhuisbedden en een nieuwe jeep, die ingezet wordt als ambulance en mobiele kliniek/consultatiebureau voor een lokaal ziekenhuis in Zuid-Tanzania. Meer informatie vindt u op www.moniquehelpt.nl

Aan tafel 2 Aan tafel Aan tafel 3 WAT in de pers

Reageren is niet mogelijk